Primavetrendelo.hu / Szakterületeink / Szemészet
Szemészeti szolgáltatás a Primavet Állatklinikán.

A Primavet Állatklinikán 2017. január 1-től teljes körű szemészeti szolgáltatás indul Dr. Szentgáli Zsolt egyetemi klinikai főorvos vezetésével. A szemészeti ellátás keretében a kedvtelésből tartott társállatok (kutya, macska, kisemlősök, díszmadarak, hüllők) szemészeti problémáival a Klinika szemészeti szakrendelésére kell bejelentkezni telefonon a 06 1 3061364 számon minden nap 9-20.00 óra között.

A szemészeti szakrendelésen korszerű diagnosztikai módszerekkel lehetőség nyílik az állatok különböző szembetegségeinek kórhatározására, gyógykezelésére és otthoni kezelési tanácsok előírására. A szembetegségek vizsgálata (réslámpa biomikroszkópia, könnytermelés meghatározás, szemnyomás mérés, gonioscopia, szemészeti ultrahang vizsgálat, szemfenék vizsgálat, szemgödri MRI vizsgálat stb.) mellett lehetőség nyílik időskori és tenyésztési célú szembetegségek szűrővizsgálatára is. Ez utóbbit, az EESVO (East European Society of Veterinary Ophthalmology) által elismert és regisztrált, az öröklődő szembetegségek szűrésére felhatalmazott szemvizsgálóként végezzük.

A szakrendeléseken megállapított és műtéti beavatkozást igénylő betegségeket a Klinika erre a célra kialakított szemészeti műtőblokkjában a legnagyobb szakértelemmel látjuk el. A jól ismert szemhéjállási rendellenességek (pl. entrópium) plasztikai műtéti korrekciója vagy a szemet érintő daganatos betegségek ellátása mellett az operációs mikroszkóp alatt végrehajtandó, szemészeti mikrosebészeti technikákat igénylő (pl. szaruhártya fekélyek) legkülönfélébb műtétek elvégzése is gyakori feladat. Ezek közül kiemelendő, hogy a szürkehályog phacoemulsificatiós módszerrel történő és speciális, állatok számára tervezett műszemlencse beültetésével járó gyógyítását Magyarországon Dr. Szentgáli vezette be és több, mint 16 éve sikeresen alkalmazza. Szintén nevéhez fűződik a glaukóma dióda lézeres műtétjének hazai meghonosítása, ami jelenleg az egyik legkorszerűbb kezelése a magas szemnyomással járó betegségnek.

Budapest állatorvos

A szakrendeléseken kívüli, sürgősségi ellátást igénylő (pl. traumás szemsérülések) szemészeti esetek gyors és soron kívüli ellátására is van mód. Erről a lehetőségről a Recepción adnak tájékoztatást.

Amennyiben bármilyen kérdése van a Primavet Állatklinika szemészeti szolgáltatásával kapcsolatban, kérjük, hívja a 06 1 3061364 (miden nap 9-20.00) vagy a 06 30 9527312 telefonszámot.

Szemészeti beavatkozást végző szakorvosaink
A témához kapcsolódó szakmai cikkeink
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton és vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri