Primavetrendelo.hu / Olvasnivalók / Dr Bánfi/Dr Donka blogja
Új kutya a háznál!
2017-06-02
Miután Ön kiválasztotta kedvencét, javasoljuk, hogy mihamarabb keresse fel állatorvosát, aki megvizsgálja a kiskutyát, Ezután a gazdi 2-3 napig megfigyeli a kutyust. Csak egészséges állatnak célszerű védőoltást beadni, ezért ügyelni kell a kiskutya kedvére, étvágyára, vízfogyasztására, vizeletére és a bélsár jellegére.
Időskori izületi elváltozások kutyán
2015-05-29
A kutyatenyésztés során a kialakítandó fontos tulajdonságok figyelembevételénél sokszor elsikkad az állat mozgásszervrendszerének épsége és folyamatos javítása. Így létrejöhettek olyan kutyafajták, melyekre kifejezetten jellemzőek a különböző örökletes és veleszületett ízületi elváltozások, melyek hatása, a fájdalmas mozgás, már sokszor fiatal korban jelentkezik.
A gyógyszerbeadás rejtelmei
2015-05-29
Az egyes betegségek kezelésekor az állatorvos igen gyakran szájon át beadandó gyógyszert rendel, kutyának, macskának egyaránt. Hazaérve kezünkben a kiváltott gyógyszer, előttünk az állat, de hogy kell ezt mind beadni?
Emlődaganat
2015-03-19
Az állatorvos munkája során tapasztalja, milyen gyakran kell sajnos kisállatokon is az emlődaganatot diagnosztizálni. Az emlődaganatok gyakrabban alakulnak ki ivarilag aktív nőstényen, jelentős szóródást mutathatnak már megjelenésekor az emlőkben, és az áttétképződés is jellemző: rosszindulatú daganatok esetén a tüdőben, vagy más szervekben.
Prostata megbetegedések kutyán
2015-03-19
A prostata (düllmirigy) különböző, idősebb korú kutyában gyakrabban jelentkező, jóindulatúan, vagy rosszindulatúan lezajló elváltozásai (gyulladás, tályog, ciszta, daganat) szinte kivétel nélkül a szerv megnagyobbodásával járnak. Az ebből levezethető kezdeti tünetek egyértelműek: anatómiai helyzetének megfelelően (a kismedence bejáratában helyezkedik el a hólyag nyakánál, a végbél alatt) a térszűke miatt a hólyag nyaki összenyomatása általában vizeletürítési nehézséget, vizelet visszatartást, a húgyhólyag teljes ...
Cikkkategóriák
Röviden blogunkról
Dr Bánfi András 2009-ben az év állatorvosa díjat nyerte el. Rendelőintézetünk egyik közkedvelt állatorvosa. Blogjában a Nálunk megforduló érdekes eseteket, betegségeket mutatja be, melyek hasznos információval szolgálhatnak megelőzésben vagy utókezelésben a tulajdonosoknak.
Legutóbbi írásaink
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton 9-22.00 óráig, vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri