Primavetrendelo.hu / Olvasnivalók / Dr Bánfi/Dr Donka blogja
Emlődaganat
2015-03-19
Az állatorvos munkája során tapasztalja, milyen gyakran kell sajnos kisállatokon is az emlődaganatot diagnosztizálni. Az emlődaganatok gyakrabban alakulnak ki ivarilag aktív nőstényen, jelentős szóródást mutathatnak már megjelenésekor az emlőkben, és az áttétképződés is jellemző: rosszindulatú daganatok esetén a tüdőben, vagy más szervekben.
Prostata megbetegedések kutyán
2015-03-19
A prostata (düllmirigy) különböző, idősebb korú kutyában gyakrabban jelentkező, jóindulatúan, vagy rosszindulatúan lezajló elváltozásai (gyulladás, tályog, ciszta, daganat) szinte kivétel nélkül a szerv megnagyobbodásával járnak. Az ebből levezethető kezdeti tünetek egyértelműek: anatómiai helyzetének megfelelően (a kismedence bejáratában helyezkedik el a hólyag nyakánál, a végbél alatt) a térszűke miatt a hólyag nyaki összenyomatása általában vizeletürítési nehézséget, vizelet visszatartást, a húgyhólyag teljes ...
Kóbor kutyák
2015-01-09
A magyar ember viszonya a kutyához érezhetően kifejezetten jó. A vidéki ember megbecsüli a jó házőrzőt, hát még a juhászkutyát! A városi ember néha már-már megmosolyogtatóan szereti őket, néhányan szinte erejük felett áldoz tartásukra. És mégis, időnként elő-elő bukkan valamelyik médiában, milyen sok kóbor kutya is van Magyarországon.
Szívférgesség
2015-01-09
Amerikában, Japánban, Dél-Európában régóta ismert különleges férgessége a kutyának már Magyarországon is észlelt és megismert betegség, korábban leginkább Olaszországból, Dél-Franciaországbóla Balkánról és Spanyolországból importált, vagy ott járt kutyákon találkoztunk csak vele. Ma már Szeged környékén és egyre feljebbi régiókban is endémiás (adott területen elterjedt) Magyarországon.
Cikkkategóriák
Röviden blogunkról
Dr Bánfi András 2009-ben az év állatorvosa díjat nyerte el. Rendelőintézetünk egyik közkedvelt állatorvosa. Blogjában a Nálunk megforduló érdekes eseteket, betegségeket mutatja be, melyek hasznos információval szolgálhatnak megelőzésben vagy utókezelésben a tulajdonosoknak.
Legutóbbi írásaink
Koronavírus
2020-03-24
Nyúl SOS
2019-04-18
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton és vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri