Primavetrendelo.hu / Olvasnivalók / Dr Bánfi/Dr Donka blogja
Toklász, amilyen kicsi, olyan bosszantó
2017-06-15
Sok kutya és macskatartó életét keseríti meg ez a néhány cm hosszúságú növényi rész, amely az egérárpa nevű gyomnövény kalászának darabja. Vége rendkívül hegyes, aminek köszönhetően csak egy irányba, előre tud mozogni. Probléma akkor adódik, ha növényi rész az állat, jellemzően kutya ujjai közé, külső hallójáratába kerül és ott tör utat magának.
Xilit mérgezés kutyában és görényben
2017-01-09
Egyre több egészségtudatos háztartásban található meg a xilit (nyírfacukor), mint a finomított cukor alternatívája. A xilitet eleinte nyírfából vonták ki,de a megnövekedett igény miatt akár kukoricaszárból is elő tudják állítani. A cukorral összehasonlítva emberekre számos előnnyel rendelkezik: nem emeli meg a vércukorszintet hirtelen, nem roncsolja a fogakat és kalóriaértéke is jóval kedvezőbb (de nem nullkalóriás).
A külső hallójárat következményei
2015-10-29
Gyakran, legfőképp nyáron fordulnak elő kisállatokon a különböző eredetű külső hallójáratgyulladások. Az okok közül első helyen az idegentest áll, (pl.: toklász) majd különböző baktériumok, gombák és paraziták következnek a gyakoriság sorrendjében.
Irritáló pillaszőrök
2015-10-29
Vannak olyan szerencsétlen szemészeti problémával küzdő állatok, amelyeknél a szemhéj szélén, a normális esetben enyhén ívelten kifelé álló szempillák visszahajolva, vagy rosszirányú növekedésüknél fogva irritálják, izgalomban tartják a kötőhártya, és/vagy a szaruhártya egy részét.
Légy a fülön
2015-10-29
Nyári betegsége a kutyának és a néha egyéb állatnak, mikor pici apró legyek szállják meg a fülét. Nem hagynak nyugtot neki, vérszívásuk következtében a fül széli részét egy speciális, semmivel össze nem téveszthető, könnyedén onnan lemorzsolható, törmelékes váladék fedi be.
Cikkkategóriák
Röviden blogunkról
Dr Bánfi András 2009-ben az év állatorvosa díjat nyerte el. Rendelőintézetünk egyik közkedvelt állatorvosa. Blogjában a Nálunk megforduló érdekes eseteket, betegségeket mutatja be, melyek hasznos információval szolgálhatnak megelőzésben vagy utókezelésben a tulajdonosoknak.
Legutóbbi írásaink
Kajla Mikey
2017-10-03
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton 9-22.00 óráig, vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri