Primavetrendelo.hu / Olvasnivalók / Dr Bánfi/Dr Donka blogja
Az állatokat is gyötrik a szúnyogok
2016-02-08
A gemenci és más, korábban a Duna által elárasztott kisebb-nagyobb területen, melyről levonult az ár, a többek között hatalmas mennyiségű szúnyoghaddal kell az embereknek és állatoknak egyaránt nap, mint nap megküzdeniük. A szúnyoginvázió nyugtalanítja az erdőben lakó állatokat, állandó mozgásra készteti őket, zavarja pihenésüket. De nem kíméli az ilyen ártéren sétáltatott kedvenc állatokat, azok gazdáit sem.
Kedvenceink utaztatása az autóban
2015-07-22
Gyakran utaznak négylábú állataink velünk az autóban rövidebb-hosszabb utakon. Fontos tudni, hogy nem csak mi, hanem ők is veszélybe kerülhetünk egy-egy váratlan esemény kapcsán, legyen az egy baleset, vagy csak egy nagyobb vészfékezés.
Darázscsípés
2015-07-22
Darázs, vagy méh, de a sokszor bögöly és egyéb szúrólegyek csípésével számolnunk kell nyáron állatainkon is. A legtöbbször a csípésnek nincsenek komolyabb következményei. Gyakran azonban igen komoly allergiás reakciót vált ki egy-egy csípés, melynek már „drámai” hatásai is lehetnek.
Újabb hőguta áldozatok a kutyák között
2015-07-22
Minden évben vannak áldozatai a melegnek, különösen, ha a páratartalom is magasabb, amire mostanában többször is volt példa. Sokszor az autóban lesz rosszul egy oda bezárt kutya, de a hétvégéken a déli órákban kutyát futtatók körében rendszeresen előfordul a hőtorlódás kisebb – nagyobb mértékben.
Fogkő
2015-03-19
Esti fogmosás már a kutyának is?!
A kutya és a macska szájában az etetéskor és azt követően a kémhatás megváltozik, minek következtében a száj baktériumflórája átmenetileg megbillen, a nyálból különböző szerves és szervetlen anyagok (ehhez egyedi érzékenység is kell!) csapódnak ki. A kiváló anyagok először lepedék formájában a fogak mechanikusan nem „használt” felületein rakódnak le.
Cikkkategóriák
Röviden blogunkról
Dr Bánfi András 2009-ben az év állatorvosa díjat nyerte el. Rendelőintézetünk egyik közkedvelt állatorvosa. Blogjában a Nálunk megforduló érdekes eseteket, betegségeket mutatja be, melyek hasznos információval szolgálhatnak megelőzésben vagy utókezelésben a tulajdonosoknak.
Legutóbbi írásaink
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton és vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri